0

First Choice Solar POWER UP! Coating wit

First Choice Solar POWER UP! Coating wit
Productomschrijving

First Choice Solar

POWER UP! Coating wit

Downloads

Gebruikshandleiding POWER UP!

Productinformatie

POWER UP! HR-Coating is een witte dakcoating die speciaal ontwikkeld is voor platte daken met een bitumen dakbedekking. Deze coating bezit meerdere duurzame eigenschappen.
Dit maakt POWER UP! een product dat positieve bijdrage levert aan het klimaat en uw portemonnee. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken meer stroom op bij veel zon, maar dat is niet altijd zo, want tijdens de zonnige dagen waarbij het warm is, presteren ze minder goed. Dit komt doordat het rendement van uw zonnepanelen steeds een beetje daalt naarmate de temperatuur stijgt.
Wanneer het dak met POWER UP! een wit oppervlak krijgt, worden de zonnestralen afgekaatst en wordt de hitte van het dak tot 70% gereduceerd. Hierdoor daalt de omgevingstemperatuur en blijven de zonnepanelen koeler.
Bij de nieuwe generatie zonnepanelen wordt er nog een extra voordeel behaald doordat met het licht, dat de onderkant van de panelen bereikt, ook stroom wordt opgewekt.
Wanneer het dak wit is wordt het meeste licht afgekaatst, dus ook richting de onderkant van de panelen, waardoor de omzet stijgt.

Renoverend

Oudere en verweerde daken tonen slijtage. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het directe contact met het UV-licht van de zon. Daarnaast is water ook een belastende factor voor het dak. Wanneer water, dat in een scheurtje van het dakleer zit, bevriest dan zet het uit en wordt het scheurtje groter. Oude plantenresten krijgen grip op het dak waardoor er voor planten en mossen een voedingsbodem ontstaat. Met als gevolg dat het slijtageproces nog sneller gaat.
Ook is de werking van het dakleer een belastende factor.
Deze is het grootst tijdens warme dagen waarna koude nachten volgen.
Door al deze invloeden ontstaan haarscheurtjes.
POWER UP! vult de scheurtjes op en er ontstaat een gladde, egale laag, zonder beschadigingen die ervoor zorgt dat UV-licht en water geen toegang tot het dakleer krijgen en door de minimale opwarming in de zomer de grote temperatuurschommelingen verdwijnen. Hierdoor wordt de werking van het dakleer tot de helft verminderd.

Warmtewerend

POWER UP! zorgt ervoor dat zonlicht gereflecteerd wordt. Hierdoor kan de warmte, die doorgaans opgenomen wordt door het dak, met 70% gereduceerd worden. Het gevolg is dat het binnen aanzienlijk koeler blijft. De temperatuur kan hiermee met gemak 7 graden lager liggen dan de buitentemperatuur. Door de goede thermische isolatie worden energiekosten van een eventueel aanwezige airconditioning tot 50% verlaagd.

Milieu

Doordat de levensduur van het dak met deze coating verlengd wordt, kan het dak 2 keer langer meegaan. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook beter voor het milieu, doordat de hoeveelheid afval wordt gehalveerd.
Wanneer het overdag erg warm is geweest, wordt het dakleer erg zacht. Als het kort daarna gaat regenen, spoelt er iedere keer een beetje olie mee de hemelwaterafvoer in. Dit is te niet de bedoeling en nadelig voor het milieu.

Een verpakking is voldoende voor 10m² dak.

Behaalde resultaten variëren en zijn afhankelijk van de isolerende capaciteit van het dak, voor de behandeling.

Previously viewed